2021-05-14 15:43:16• hírek • Szatmár.ro

Kvóta a zsebben! Készülhet a tokiói paralimpiára Osváth Richárd

Archív felvétel/MTI
Archív felvétel/MTI

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján, az egyéni ranglistás helyezéseknek köszönhetően hat magyar kerekesszékes vívó már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára, köztük a Szatmárnémeti SK egykori korosztályos bajnok tőrvívója, a szatmári születésű Osváth Richárd.

A férfi mezőny egyik legjobbját, a háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárdot a Szatmár.ro telefonon érte utol. Mint megtudtuk: a sportoló már egy ideje tudatában volt annak, hogy ott lehet Tokióban, mint ő fogalmazott "jók voltak a pontjai" ahhoz, hogy biztos legyen a paralimpiai részvétel. 

"Az utóbbi két évben verseny elmaradt, világkupák, Európa-bajnokság maradt el a koronavírus-járvány miatt. Ez semmilyen szempontból nem volt jó az olimpiai részvétel kapcsán, hiszen nem ismerjük jól az aktuális erőviszonyokat és azt sem tudjuk, hogy az elmúlt hónapok edzései jó irányba vittek-e minket" - mondja Ricsi, aki kapásból nyolc nevet tud felsorolni - köztük saját magát - akik aranyérmesek lehetnek az olimpián.

A szatmári születésű, és a városba most is gyakran hazalátogató kerekesszékes vívó Londonban tőr egyéniben bronzérmes lett, Rióban kardban és tőrben is ezüstérmet szerzett. Tokióban pedig az érem a cél, "lehetőleg az arany, mindkét fegyvernemben, hogy az edzők ne vesszenek össze emiatt" - mondja nevetve. 

Az ötkarikás játékokig azonban még sok edzés, edzőtábor és egy költözés is vár rá és családjára. Budapestről Debrecenbe költözik, hogy közelebb legyen az otthoniakhoz, Szatmárnémetihez.

Augusztus 25-én pedig Tokióban, a paralimpián lép majd pástra, először kard egyéniben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: